kenapa cipp.. kau berucipp.. kenapa cipp.. cipp cipp cipp

.: Food Hunt: Mimpi Muor :.

this time kita serang masakan asam pedas pulak.. aritu aku da try kedai nih, tp tak sempat nk update dlm blog.. dan kali ini aku sempat captured sedikit gambar utk tatapan semua.. kali ini kita ke restoran Mimpi Muor..

Mimpi Muor terletak di bangunan kedai berdekatan balai polis Mutiara Damansara.. traffic light depan The Curve betul2 korg terus jer.. sampai jumpa bulatan.. kt situ ada Balai Polis Mutiara Damansara.. masuk kiri korg pusing2 jer kat bangunan kedai situ.. Tuan punya kedai ni masih muda lagi.. belum masuk 30an tp da pandai niaga bukak bisnes.. asal dari Muar, Johor.. tukang masak pun anak-beranak diorg jer..


Pelbagai masakan asam pedas, ikan pari.. ikan jenahak.. ikan merah.. dan lain2 lagi.. lauk-pauk lain pun ada tersedia..


ni ikan pari.. my favourite asam pedas laa.. (RM4.50 per serve)


tempat makan yg bersih.. dgn kebanyakan furniture dan pinggan mangkuk dari IKEA



dalam kedai banyak digantung gambar2 menarik yg diambil sekitar Muar sbg perhiasan


ini dessert lepas makan, bubur kacang merah.. kebetulan time kitorg pergi makan tuan kedai blanje setiap pelanggan dgn semangkuk bubur kacang nih..

masakan asam pedas di sini memang sedap.. rancangan TV9 Nasi Lemak Kopi O pernah buat shooting pasal asam pedas kat sini.. memang cukup dgn kuahnya yg pekat.. dan pedassss.. aku pernah rasa masakan asam pedas di beberapa tempat.. dan setakat ini favourite asam pedas aku ialah kat sini dan kat medan makan UNITEN..

7 bla bla bla:

  Faiz Rev

July 21, 2010 at 6:15 PM

sedap tp mahal bak

  Azmil aka Jamel

July 21, 2010 at 8:29 PM

asal blog ko asik makan jek ?? sure ko dh gemok gile skang ... wakakakak

  kHaiRuLdiN

July 22, 2010 at 2:06 AM

stended.. satu cara nk release tensi maa

  Ayub.skod.mg

July 22, 2010 at 8:55 PM

mak dia kot masak asam pedas tu..layamm

  Faiz Rev

July 23, 2010 at 1:01 AM

aku tertanye2 sape mamat pakai baju logo superman kat gamba pertama tu

nk kate faizal tahir, rmbut mamat tu pendek sangat la plak?

  ~rukia_kuchiki

July 31, 2010 at 10:30 AM

sejak bila jd wartawan lokasi jalan-jalan cari makan untuk maria tungku sabri ni?
*wink

  kHaiRuLdiN

August 1, 2010 at 4:43 AM

sejak dok kt KL neh.. hehe